Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri; Hepimiz evlerimizi çok severiz ve dışarıda çok fazla vakit geçiyorsak eğer eve gelme saatini iple çekeriz. Evimizin bir çok alanını kendi zevkimize göre keyif alacağımız tarzda dizayn ederek daha yaşanılabilir hale getiririz. Çok sevdiğimiz kişisel alanlarımıza şüphesiz en cıvıl cıvıl ve renkli olan kısmı ise çocuklarımızın odalarıdır.

İster büyük ister küçük bir eve sahip olalım her insanın mutlaka bulunduğu ortamı yenileme, güzelleştirme ve dekore etme ihtiyacı hissettiğini gözlemliyoruz. Önemli olan küçük veya büyük elimizde olan alanın en işlevsel ve kullanışlı bir şekilde dekore etmektir.

Evimizde bir çok alanı zevkle dekore ettik. Sıra geldi en fazla keyif alarak dizayn edeceğimiz bebeklerimizin odasını planlamaya. Planlama yapmadan önce yazımızı okursanız sizin için oldukça iyi fikirler veren yararlı bir araştırma olacaktır.

Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri; Klişelerden Sıyrılın!

Erkek veya kız sonuç olarak sizden gelecek bir can için bir oda dekore ediyorsanız pembe kız, mavi erkek diyerek cinsiyetçi yaklaşımı herkese aşılayan bu klişe fikirden uzak durmalısınız. Erkek bebeğin odasının masmavi, kız bebek odasının ise pespembe olmasına gerek yoktur.

Tüm renklerin kendilerine göre insanlara iyi gelen enerjileri vardır. Bu enerjileri araştırarak içinize çok sinen rengi odaya konsept olarak veya duvar rengi olarak seçebilirsiniz. Fakat ferahlık açısından seçtiğiniz renklerin mutlaka pastel tonunu kullanmalısınız.

Soft Renklerin Ferahlığını Keşfedin!

Bebek odalarında koyu ve çırtlak tonlar yerine daha sakin ve daha sade renkleri tercih etmelisiniz. Lila, mint yeşili, limon sarısı, açık gri gibi soft renkler odanızı olduğundan hem daha büyük hem de daha ferah görünmesini sağlayacaktır. Oda çok sade oldu biraz canlılık olamaz mı derseniz; halı, perde, nevresim takımı gibi ufak aa etkili ayrıntılarda canlı renkler kullanarak odayı daha hareketli hale getirebilirsiniz.

Loş Işığın Sakinliği!

Odayı ferah renklerle dekore edip gün ışığından da yeterince faydalanırsanız gündüz için aydınlatma problemi çözülmüş demektir. Yeni doğan bebeğiniz günün büyük bir bölümünde uyku halinde olacağı için oda aydınlatmasının çok fazla olmasına gerek yoktur.

Göz yapısı çok hassas olduğundan  ilk aylarda canlı ve parlak ışıklar yerine göz sağlığı için loş ışıkları tercih etmelisiniz. Bunun için köşe lambaderi kullanmak hem loş ışık sağlayacak hem de odanın dekorasyonunu tamamlamaya yardımcı olacaklardır

Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri; Kendinizi Unutmayın!

Tüm dekorasyonu bebeğiniz için yaptık. Peki sizin rahatlığınız? En önemli ayrıntı da işte burada başlıyor. Emzirme sürecinde rahat bir pozisyonda bu süreci tamamlamanız için odaya mutlaka bir emzirme koltuğu ve ayak uzatma pufu koymalısınız. Bu sayede beslenme süreci siz ve bebeğiniz için daha konforlu bir hale gelecektir.

Odanın derlenip toplanması sizin kontrolünüzde olacağından fazla ve gereksiz eşya almaktan kaçınmalı daha fazla depolama alanı oluşturmalısınız. Örneğin ayak uzatma pufu gizli bir sandık olabilir.

 Dekorasyon Hilelerini Mutlaka Bilin!

·         Küçük bir odaya sahipseniz kocaman kocaman eşyalar almak yerine daha işlevsel ve pratik kullanıma sahip eşyaları tercih edin.

·         Alınan beşik, dolap gibi eşyaların formları dairesel detaylı olursa oda daha geniş görünecektir.

·         Dolap üstleri, kapı üstleri, duvarlar gibi boş alanları raflarla dekore ederek hem ölü alanları değerlendirebilirsiniz hem de dekorasyonu desteklemiş olursunuz.

·         Açık ve soft rekler odayı olduğundan daha geniş, ferah ve iç açıcı gösterecektir.

Yazımıza son verirken aşağıda sizler için derlediğimiz Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirlerine göz atabilirsiniz.